DIY Batik T-shirts [Remake]

Batikmönstrat är min allra färskaste besatthet just nu. I helgen kände jag mig äntligen kreativt rastlös och kom på att jag råkar ha en hel del vanlig textilfärg stående hemma. Nu sägs det ju inte vara optimalt att använda vanlig textilfärg för batik, men jag tänkte att vad fan, det kan inte bli värre än att det blir fult. Och fult är okej.
 
 
Plockade fram ett par gamla vita tischor ur remake-garderoben, såna där som har några små fläckar och hål och inte längre duger som vita t-shirts, men som skulle vara alldeles jättesynd att slänga. Hittade också ett paket svart textilfärg och infärgningssalt. Nitor är bra då en lätt kan färga för hand och inte behöver färga i höga temperaturer på spis och grejer.
 
 
Det var väl ungefär 18 år sedan jag batikade t-shirts senast, men jag letade fram en rulle natursnöre och knöt lite här och där. "Rubbad sjöjungfru" kallar jag denna knytskapelse. Knöt de båda shirtsen med lite olika metoder (löst/hårt/vikt/vridet etc).
Blandade sedan till lite färglösning i 45 gradigt vatten och knödde ner de båda välknutna tröjorna. Där fick de ligga och dra sig nån halvtimme innan jag sköljde ur dem och försiktigt klippte upp snörena.

 
Så här ser t-shirtarna ut nu efter en tvätt i maskin! SÅ himla nöjd. Det funkar ju urbra att batika med vanlig textilfärg. Nu blir det till att leta fram vita plagg second hand och bara go crazy. Peppen just nu skulle vara en gråblåbatikad kort klänning!
 
 
 
diy, remake, stil | | En kommentar |
Upp